Skip to main content
Costa Calida, spela tennis på den varma kusten

Costa Calida

Den varma kusten
320 soldagar per år

Costa Calida – Den varma kusten

Costa Calida i sydöstra Spanien, söder om Costa Blanca, är Spaniens mest orörda kust utmed det spanska Medelhavet. Berg och skogar blandas med bördiga slätter med stora frukt- och grönsaksodlingar. I den norra delen av Costa Calida ligger en rad små charmiga orter, som ett pärlband utmed den mineralrika lagunen Mar Menor, med dess vackra strandpromenader och rena sandstränder. Klimatet utmed Costa Calida-kusten är något av det bästa i hela Europa med upp till 320 soldagar per år.

Knappt 20 minuter från ert boende ligger hamnstaden Cartagena med ca 250 000 invånare. Det är en gammal stad som andas historia, mötesplats för kulturer och civilisationer som har lämnat ett djupt avtryck som fortfarande är synlig i dess gator, byggnader, torg och museer. Cartagena erbjuder besökarna möjlighet att promenera genom charmiga gator kantade med barer, restauranger, butiker och museer. Staden är full av liv alla månader på året, med stora kulturella evenemang av internationellt renommé.

Costa Calida, boende och tennis i Spanien

Kulturella upplevelser

Murcia, regionhuvudstaden, ligger ca 45 minuter bort. Det är en upplevelse att utforska de äldre delarna av Murcia som domineras av den imponerande katedralen.

Är man intresserad av viner kan ett besök till vindistrikten Jumilla eller Bullas vara intressant.

Regionen erbjuder med sitt fina klimat möjlighet till utomhusidrott året runt!